Over Woonplein.net

Death_to_stock_photography_weekend_work (2 of 10)

Net verhuisd? Of ga je je woonkamer verbouwen en je huis opnieuw inrichten? Dan wordt het tijd om te gaan shoppen voor meubels, kasten, lampen, kleden en tafeltjes. Wil je weten waar de woonwinkels in jouw regio gevestigd zijn? Kijk dan op Woonplein.net waar je alle woonwinkels uit je regio kunt vinden.

Waar kun je meubels shoppen?

Woonwinkels vind je meestal in het winkelcentrum, in een woon- of meubelboulevard zoals in bijvoorbeeld (Utrecht) waar veel meubelzaken naast elkaar gevestigd zijn of in hippe straatjes in het centrum van de stad. In de boulevards en winkelcentra is het makkelijk shoppen. Je parkeert je auto voor de deur en je kunt de hele middag winkelen in de tientallen interieurwinkels met banken, stoelen, tafels, dressoirs, kasten en woonaccessoires. Naar het stadscentrum ga je voor trendy design meubels.

Meubelboulevard of trendy winkel?

Per regio is het verschillend waar je de interieurzaken kunt vinden. De meubelboulevards zijn over het algemeen buiten het centrum van de grote steden gevestigd en daardoor goed bereikbaar per auto. De grotere zelfstandige woonwinkels, zoals IKEA, zijn hier meestal ook te vinden. In het centrum van de stad vind je juist de wat hippere en trendy interieurwinkels. Hier kun je terecht voor unieke en bijzondere meubels, lampen en originele woonaccessoires die leuk zijn om cadeau te geven.

Elke regio zijn eigen woonwinkel

Woonwinkels zijn soms landelijk en soms regionaal gevestigd. Zo vind je Trendhopper in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht terwijl de winkels van Leen Bakker door heel Nederland te vinden zijn, van Groningen tot Zeeland. De trendy design meubelen worden vaak verkocht in kleinere, zelfstandig gerunde winkels die geen onderdeel zijn van een winkelketen. Deze zijn vaak  maar in een klein aantal regio’s gevestigd. Denk aan Loods 5  in de regio Amsterdam, regio Utrecht en regio Rotterdam.

Koop je meubels dicht bij huis

Inspiratie voor je huis doe je dus op in de woonwinkels in jouw regio. Lekker dicht bij huis kun je de meubels voelen, bekijken en uittesten. Dat is natuurlijk hèt grote voordeel van shoppen in je eigen regio: je ziet meteen wat je koopt en als het je bevalt neem je het direct mee naar huis of je laat het thuisbezorgen.